13. sep. 2014

Update: Poletno čiščenje omar


Ko pogledam nazaj, imam občutek, da sem cele počitnice preživela med kupi oblačil in prestavljanjem le-teh sem in tja. Odkar smo prišli iz Skandinavije se resnično izmenično utapljam v zbiranju in urejanju fotografij ali pa fotografiranju in objavljanju oblačil. Po vaših nasvetih sem namreč zbrala pogum in ustvarila svoj profil na mojbutik.si. Z mami sva porabili 3 dni za fotografiranje in modno poziranje in na koncu se mi je po vsem premetavanju in nalaganju fotografij vse skupaj zdelo kot nekakšna utopija. Še toliko večja nekaj dni pozneje, ko nikjer ni bilo nobenega odziva in počutila sem se prav neumna, da sem porabila toliko življenja za prazen nič. 

Toda imela sem še dovolj veselja, da si ustvarim banner za na blog z linkom do moje "trgovine". Ravno, ko sem ga vsa navdušena objavila na svoj blog, pa sem dobila odločno sporočilo za nakup jopice. Od veselja sem skorajda skakala do stropa in ves trud je bil v trenutku poplačan. Z malo tresočimi rokami sem jopico naslednji dan odnesla na pošto (malo od veselja, malo od strahu ker tega še nisem počela) in dan za tem je bila že pri novi lastnici. Počutila sem se, kot da sem premaknila goro in v vsem skupaj neizmerno uživala. Tako zelo, da sem verjetno za vse zavijanje in poštnino porabila več denarja, kot pa ga zaslužila, ampak to me sploh ne moti. Je en čisto poseben občutek, ko se znebiš kosa, ki ti v omari jemlje prostor in hkrati veš, da je nekomu všeč in mu bo zdaj dobro služil. 

Zdaj je na poti že nov paket in navdušenje še vedno ni nič popustilo. Vsak dan najprej poklikam email v upanju, da je kakšno novo sporočilo in res že komaj komaj čakam naslednjega. 


Naj še povem, da sem ostala, neuporabna oblačila res odnesla v H&M, saj akcija zbiranja rabljenih oblačil na veliko srečo še vedno poteka. Za vrečo oblačil (kakršnih koli - uporabnih ali raztrganih) dobiš kuponček za 15% popust in z največjim veseljem sem ga uporabila za nakup novih tekaških kratkih hlač. 

To bi bilo zaenkrat vse o mojem projektu praznjenje omare, upam, da sem komu pomagala z idejami, za konec pa še vas povabim, da pokukate v mojo spletno omaro! ;)

4 komentarji:

  1. Jaz bom tudi delala čistko zdaj ko se selim. 3/4 moje omare zasedajo oblačila, ki jih že leta nisem nosila. Komaj čakam, da se jih znebim!

    Sandra - The Puzzle of Sandra's Life

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Srečno pri vsem skupaj! ;) Ven metat je prav lušno, ampak potem, ko ugotoviš, da nimaš kam s tem, se začnejo pa nočne more :)

      Izbriši
  2. Jaz sem tudi ravno prejšnji teden naredila čistko :) Oblačila pa ponavadi kar odnesem v center ponovne uporabe :)

    OdgovoriIzbriši