27. mar. 2014

Sacher torta

Danes z vami delim sladko objavo. Zadnjič sem se po napornem tednu odločila, da si zaslužim eno prosto popoldne in malo proslavim. Spekla sem svojo prvo torto v življenju in glede na to, da ne maram klasičnih sadnih in čokoladnih tort s prevladujočo smetano, je bila to ena izmed najboljših tort kar sem jih kdaj probala. Zdaj s ponosom delim recept še z vami, mogoče kot idejo za lep zaključek tega tedna ;). Pa dober tek!



Biskvit: 15 dag moke, 15 dag masla, 15 dag čokolade (pol mlečne, pol jedilne ), 15 dag sladkorja, 6 jajc, žlica mleka, 1 vanilijev sladkor, 1/2 pecilnega praška Nadev: marelična marmelada Glazura: 10 dag čokolade, 10 dag masla 

Nad vodo v posodi raztopimo z žlico mleka poškropljeno nalomljeno čokolado in maslo. Rahlo vmešamo sladkor, vanilijev sladkor in na koncu rumenjake. Beljake stepemo, pecilni prašek vmešamo v moko. V čokoladno zmes izmenično rahlo vmešavamo beljake in moko. Zmes zlijemo v (okrogel ali kvadraten ) pekač, ki naj bo obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač s peki papirjem tudi pokrijemo. Pečemo približno 45 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo. Premažemo ga na debelo z marelično marmelado. Glazura: Nad vodo v posodi raztopimo čokolado in maslo. S tem prelijemo torto.

P.s. čeprav tega v receptu ni omenjenega, sem jaz biskvit kar konkretno navlažila s hruškovim komptom, drugače bi bil verjetno precej suh.

3 komentarji:

  1. Zgleda božansko - drugič se priporočam za eno škatljico po pošti ;)

    Naslednjič, ko delaš čokoladno torto priporočam tale recept:

    http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3092/ultimate-chocolate-cake

    OdgovoriIzbriši
  2. Ijoj Manca, ne morem verjeti, da prej nisem poznala tvojega bloga. res imaš enega izmed najlepših blogov v Sloveniji. Se vidi, da si zelo kreativna. Hvala, ker si se oglasila na mojem blogu =).

    OdgovoriIzbriši
  3. Anja hvala, izgleda super za naslednjič! :)
    Vau Neja, hvala za tale out-of-the-world komentar! Mislim, da me bo še par dni pokonci držal :)

    OdgovoriIzbriši