24. jan. 2014

Liebster Award: 2014 Edition

Se vedno zgodi tako, da v največjem navalu navdiha naredim neko ključno spremembo na blogu, ki jo imam za nov začetek in nov zagon, potem pa takoj dan zatem zmanjka idej. Pred prenovo sem imela v glavi miljon idej za nove objave, potem pa so v ključnem trenutku vse izpuhtele, ali pa so se mi zazdele brezvezne. V mrzličnem iskanju inspiracije sem potem v nedeljo zvečer dobila lepo presenečenje. Bila sem namreč nominirana za Liebster Award, velika hvala pa gre avtorju bloga Mešano meso na žaru, Matevžu. Hvala še enkrat, res imam rada takele stvari!


Zdaj pa na pravila:
1. Thank the person who nominated you and link back up to their blog
2. State 11 facts about yourself
3. Answer the 11 questions given to you by the nominator
4. Nominate 11 other bloggers for this award who have less than 200 folowers
5. Create 11 questions for your nominees to answer
6. Let the nominees know that they have been nominated by going to their blog and notifying them

Aja, še to ja, saj veste, jaz + angleščina ... bo bolje za vse nas, če tole opravim po domače :)
Torej, hey ho, let's go!

11 Facts about me:
1. Obožujem barve in vzorce, predvsem rožice, pike in črte.
2. Ne spomnim se, kdaj sem začela pisati blog in kako je prišlo do tega, vem pa, da ga pišem že celo večnost in da je vsekakor postal del mojega življenja.
3. Ljudje pravijo, da se zelo veliko smejem. Res je, ampak ne v šoli. Tam sem pravi depresivnež.
4. Nimam pojma o politiki.
5. Rada likam in kosim, ne maram pa zlagati posode iz stroja in sesati. Na splošno zelo rada pospravljam in urejam stvari, čeprav moja soba ni ravno odraz te lastnosti, ups :)
6. Sem zelo organizirana oseba in ne morem delovati, če nimam stvari zloženih, urejenih in razporejenih na svojem mestu.
7. Čeprav se skušam tega odvaditi, mi je zelo pomembno dobro mnenje ljudi o meni. Vedno hočem biti poštena in vse delati po pravilih, vedno se za vse zelo potrudim in potem jokam, ker mi ljudje ne vračajo istega nazaj.
8. Precej me vrže iz tira, če je nekdo oblečen enako kot jaz. Zadnje čase me to celo tako zelo moti, da razmišljam o lastni predelavi oblačil.
9. Z najljubšo prijateljico že drugo leto zapored dokumentirava vsak najin šolski dan. Medtem ko nekateri vidijo to kot samovšečno potezo dveh najstnic, nama ta blog pomeni čudovit spomin na skupne srednješolske dni.
10. Sovražim govoriti v angleščini, čeprav imam pri pouku lepe ocene. Nisem namreč ena izmed tistih srečnežev, ki bi se jezika naučili pri gledanju televizije in bi jim besede same kapljale iz glave, ampak se moram vsega zavedno naučiti.
11. Ne gledam televizije, sem pa velika obsedenka z računalnikom.

Answered questions:
Who are you (some details, not written above)?
Hm, dekle s precej gostimi lasmi, ki je kot otrok verjetno od vsakega človeka vsaj enkrat slišala: "Joj, a bi mi posodila polovico svojih las? Bi jih imela potem še vedno več, kot jaz zdaj." Zraven so me pocukali za debelušna lička, ki jih tudi vsi omenjajo, ko se spominjajo mene kot otroka. No, potem sem se enkrat v osnovni šoli odločila, da se debelušnih ličk znebim in nekako mi je uspelo, da sem pri teku na 600 metrov od prvega razreda pa do konca osnovne šole prišla iz zadnjega na približno tretje mesto. Športna vzgoja je že odkar pomnim moj najljubši predmet, čeprav me je pred raznimi športnimi dnevi in tekaškimi prireditvami vedno en teden prej bolel trebuh. Sovražim namreč tekmovanja, saj sem človek, ki vedno da maksimum od sebe in se bori za najboljše mesto, to pa zna biti zelo izčrpajoče. Taka sem tudi v šoli, zato že odkar pomnim slovim kot piflarka. V vseh letih šolanja se mi je velikokrat zazdelo, da sem za 3 stopnje bolj odrasla od svojih sošolcev in velikokrat bi raje kakšno rekla s profesorji, kot pa s sošolci. No, očitno bom to tudi lahko počela, saj vse kaže, da bom postala učiteljica. 
To what do you dedicate most of your spare time?
Ahjoj, hočeš nočeš sta to Facebook in Instagram, ki ju osvežujem na vsake 3 minute, čeprav sama bolj redko kaj objavim. Potem pride na vrsto blog, in če sklepate po številu objav, imam bolj malo prostega časa :) Aja, saj res, igram še saksofon v godbi! 
Which was the most memorable trip you ever took or event/gathering you've attended?
Hmm. Mogoče izmenjava na Škotskem pri dveh čudovitih sestricah, ko sem bila v devetem razredu.
What are your thoughts on vegetarianism?
No, o tem se tudi sama sprašujem večkrat. Spoštujem ljudi, ki se za to odločijo, in se tudi vedno potrudim, da jih prav pogostim. Sama pa bi verjetno bolj težko zdržala brez mesa, predvsem zato, ker se za to ne zavzamem.
Does money buy your happiness? How so?
Priznam, da sem na trenutke pravi shoppaholic in da me nakupovanje ponavadi zelo osreči. Toda če primerjam to srečo s srečo, ko dobim lupčka na nos, ko se sestrične stisnejo k meni v naročje ali ko se iz srca nasmejem s prijateljicami, a-a.. :)
Your current or childhood idol is? Let's make it both, childhood and current :)
Celo življenje sem iskala kakšnega idola, ker imajo pač vsi normalni ljudje kakšnega kul pevca ali športnika, o katerem vejo vsako podrobnost. Večkrat sem se zato na silo poskušala nad kom navdušiti ali se napiflati kaj o njem, pa je potem po treh dneh vse odplavalo mimo. Vedno sem ostala samo jaz, s svojimi željami in svojimi načeli. Obstajajo pa seveda ljudje, ki jih občudujem in ki so velikokrat inspiracija za moje delovanje - trenutno so to npr. Nastja Ava Kovačec, Alja, Veronika in Živa ...
How do you express yourself (or your creativity) besides writing your blog?
Vsak večer sanjam o tem, kako bi ustvarjala kakšne čudovite izdelke, ki bi jih ljudje z veseljem nosili oz. uporabljali, ampak me potem vsako jutro precej pobije glas v moji glavi, ki pravi, da obstaja preveč ljudi, ki je boljših od mene in je škoda, da zapravljam čas.. No, mogoče enkrat vseeno poskusim, ampak zaenkrat se zgovarjam na obveznosti zadnjega letnika v gimnaziji. Si pa vsak večer tudi obljubim, da poleti naredim korak naprej na področju fotografije, ki je moja velika ljubezen. Ampak se bojim, da bo tudi to splavalo po vodi, glede na to, da ne maram niti ljudem povedati, da fotografiram, ker se mi zdi, da nisem dovolj dobra...
Is your biggest regret something you did or something you haven't done?
Hm, trenutno imam zelo lepo življenje, tako da se težko spomnim storjenih stvari, ki bi jih obžalovala. No, ali pa mi je za njih tako zelo žal, da jih ne želim spet privleči na dan. Vseeno verjetno bolj obžalujem stvari, ki jih nisem storila, saj sem znana po tem, da si želim miljon stvari, pa jih ne naredim. Ker .. jih pač ne naredim. Ena izmed takih stvari je vsekakor ta podvig s fotografijo, omenjen pri prejšnjem vprašanju.
Tell me your favourite alcoholic and non-alcoholic drink.
No, glede na to, da sem probala samo kakšne štiri vrste alkoholnih pijač, se ne bo težko odločiti haha. Izmed piva, vina, čokoladnega likerja in malibu kole bo zmagala zadnja, pri brezalkoholnih pa bo to verjetno voda z okusom, ali kar navadna voda.
How important is music to you? What is mostly playing on your iPod, radio, computer, ...?
V primerjavi z vrstniki sem verjetno pravi anti ljubitelj glasbe, saj jo zelo redko namerno poslušam. Ampak ko se spomnim, jo imam vedno veliko raje kot tišino. Je pa tudi tako, da ko se spravim na eno pesem jo poslušam miljonkrat zaporedoma, dokler se je ne naveličam in je potem ne morem več slišati :) Zato torej težko govorim o nečem, kar se največ predvaja pri meni. Trenutno mi prepeva Passenger.
Are you happy?
Ja, večkrat povem, da sem najsrečnejša od vseh ljudi, kar jih poznam. Upam, da tako vedno ostane.

Nominated bloggers:
(Čeprav sem celo popoldne razmišljala, koga bi nominirala, sem nabrala le 8 kandidatov, ker je večina ljudi, ki jih spremljam, že bila nominiranih, ali pa imajo mnogo več kot 200 sledilcev in je njihov blog tako izoblikovan, da predvidevam, da te objave ne bi želeli napisati)
1. Life.Syle.Fun.
2. Katie's kite
3. mikstejp
4. Through my eyes
5. La vita e bella
6. My fingerprints
7. Fashion and PinkHeart
8. Ajda and Tjaša's Beauty Corner

My questions:
1. Kdaj in kako se je začela tvoja bloggerska pot?
2. Kje si predstavljaš sebe čez 5 let?
3. Ali poznaš zgodbo, ki stoji za izbiro tvojega imena? So imeli starši v mislih tudi kakšno drugo možnost?
4. Tvoj najljubši zajtrk?
5. Tvoja sanjska služba?
6. Kaj prijatelji pravijo o tebi?
7. Ti skrb za okolje veliko pomeni?
8. Kako bi izgledala tvoja sanjska hiša/stanovanje?
9. Veliko daš na svoj izgled?
10. Nekaj tvojih najljubših blogov?
11. Kaj ti polepša dan?

12 komentarjev:

  1. Hej :) sm bla čist presenečena od kje je prišla tale nominacija :D! Še ena novomeščanka in to celo z ljube gimnazije! Najlepša hvala za nominacijo :)! Se lotim objave ob prvi priliki (beri: sam da se znebim še enega izpita:D)
    Me veseli, da si mi pustila komentar, da sm našla tale tvoj blogec :D! fuuul je srčkan :D! pa tista ideja, da s sošolko vsak dan nardita slikco za na blogec je noro huda :D! mora bit zelo zanimivo gledat slikce za nazaj :)!

    se bereva :)
    x

    OdgovoriIzbriši
  2. Sem malce ostala odprtih ust, saj imava nekaj lastnosti zelo podobnih, npr. 7 (čeprav že dolgo delam na tem, da več ne bi bilo tako..), 8(čist isto), 11 (tvja nisem želela imet v sobi :P) in delno tudi 6.
    In potem berem tvoje odgovore in tudi jaz imam goste las in tudi jaz sem že to slišala kar nekajkrat :P
    Raje sploh ne bom nadaljevala koliko podobnih lastnosti imava, mislim da se mi je to zgodilo prvič :P Da berem in berem ter se v besedilu tolikokrat prepoznam.. Čudno in zabavno.. (:

    OdgovoriIzbriši
  3. Sem malce ostala odprtih ust, saj imava nekaj lastnosti zelo podobnih, npr. 7 (čeprav že dolgo delam na tem, da več ne bi bilo tako..), 8(čist isto), 11 (tvja nisem želela imet v sobi :P) in delno tudi 6.
    In potem berem tvoje odgovore in tudi jaz imam goste las in tudi jaz sem že to slišala kar nekajkrat :P
    Raje sploh ne bom nadaljevala koliko podobnih lastnosti imava, mislim da se mi je to zgodilo prvič :P Da berem in berem ter se v besedilu tolikokrat prepoznam.. Čudno in zabavno.. (:

    OdgovoriIzbriši
  4. Ej, Manca, čudovito je brat tole, ker si se tako krasno razpisala. :)
    In o, noro - sax! :) Čist sem navdušena! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. oooo, tole pa je presenečenje :) hvala ti, res! prec, ko se rešm izpitov, napišem objavico :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ooo ful vesela!! Hvala ti, opravim takoj, ko bo malo več časa! :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Tako kot Evelina, sem presenečena nad tem, koliko skupnih lastnosti imava.

    Čestitam za nominacijo in pridno fotografiranje (nikar ne dvomi vase, mislim da imaš dobro oko in vidno napreduješ od kar te spremljam).

    Btw: Sama dajem že kšnih 5 let skoraj vso obleko šivat; edino kar kupim je spodnje perilo in trenirke. OK, kšna jopica kdaj. Tako... kot ideja.

    OdgovoriIzbriši
  8. hvala vsem za lepe komentarje, vsak prinese velik nasmeh na obraz! :) Anja, mam tako slabe izkušnje s šiviljami, da se jih na daleč izogibam. Mi še nikoli ni bilo nič všeč.. :(

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne bi rada šla off topic tukaj, ampak najbolj pomembno je dvoje: 1., da je dobra šivilja in 2., da ji neseš čim več slik tega, kar hočeš. Sčasoma, ko te bo bolje poznala, ne bo več treba nosit slik. Na začetku moraš, ker v nasprotnem primeru itak ne more vedet, kaj hočeš :D Drugače ti pa ne morem pomagat, čeprav bi rada - bi ti priporočila svojo šiviljo, ma je na primorskem :)

    OdgovoriIzbriši
  10. 2. Ne spomnim se, kdaj sem začela pisati blog in kako je prišlo do tega, vem pa, da ga pišem že celo večnost in da je vsekakor postal del mojega življenja. - 8./9. razred, ko smo obsedeno brale vsevrstne bloge, še posebej take novomeščanske :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Manca, super blog in krasne fotke!! Ne vem, kako nisem še nikoli prej "zajadrala" na tvoje strani.
    Hvala ti za nominacijo, naredim objavo, takoj, ko bom pri volji, da se malce bolj razpišem. :) Pozdravček**

    OdgovoriIzbriši