28. maj 2010

ŠKOTSKA - 1.dan


1. dan so se vrstil sami veseli obrazi - najprej vsak od nas petih, ko smo bli čist vzhičeni, ker gremo na Škotsko (!), zatem pa vsi tisti, ki so nas sprejel na Škotskem. Je čist na glavo postavleno, k se kr naenkrat pelš po desni, v krožiščih voziš v levo in zmer čakaš, da bi se usedu v avto, in pol zagledaš volan pred sabo - ker si se spet na narobno stran postavu. Za začetek so me dobr prestrašl, ko so rekl, da sm jst pa z neko drugo punčko, da je pršlo do pomote. Pa sm pol vseen zagledala 2 blond glavce in sm bla sigurna, da ena more bit Zoe. Sam so ble čist iste, velik bol podobne kukr kasnej Ninine dvojčice.
In so me res tko lepo sprejel, mi razkazal hiško (mmmmmmmm, i'm in love) in njihov sladek predal, k majo en ogromen čist poln predal sladkarij, ker njihova babica dela v prodajalni s čokoladicami.
Zoe in Amy so me pelale na sprehod po njihovi vasi (v Sloveniji rečemo temu mesto) in mi razkazale okolico. Pol so me počastile s tem, da sem prvič vidla in v roki držala Wii igrce, oz. tiste daljinčke in sm celo premagala Zoe v boksu!
Ko je pršu oči iz službe (kuhar, mmmmmm smo dobro jedl! - piščančji zrezek ovit v slanino, pa pire krompir, pa kuhano zelenjavco, pa neke zadeve, ki jih ne poznam) so me odpelal na obalo, do dveh mostov, ki povezujeta mesto Edinburgh in območje Fife. Tam smo doživel pravo Škotsko vreme (prvič in zadnjič), ko je v enem sijalo sonce in padal dež, ampak padal fejst, in glih nam je uspelo prtečt nazaj do avta, vsi popolnoma mokri, je začelo sijat sonce in so ble ene 3 mavrice.
Zatem smo se odpelal do palače, kjer smo mel kasnej v sredo tut voden ogled s strani šolarjev, ampak smo si mi ogledal glih drugo stran, tko da sem oboje vidla. In je tkooooooooo lepo, k rataš nazaj čisti otroček, ko se loviš s punčkami in mamico in očijem, in vsi tekamo in vpijemo take, take! ko nekoga ujameš. Aja, pa spod pod to palačo je to prekrasno jezero, k v njem plava stotine labodov in stričkov s čolni, pa glih sončni zahod je bil (čeprov je blo svetlo pol še skos do pol enajstih) in je blo res ... sanjsko.
Zvečer smo še ležal na preprogi pred televizijo in gledal Britain's got talent in lizal sladoled, ki ga je prpelov Ice Cream Van. Nazadnje sem tko sladko zaspala v moji rozasti sobici, ko še nikol.

4 komentarji:

  1. Ah Manca, spet nam delaš lušte! Slike so res lepe in fajne, napisala vsi se tk podrobno in kul, da si točno predstavljam in bi trenutno ful šla na Škotsko!
    Upam, da boš napisala oz. objavila še nadaljevanje? :D
    V sklopu česa si šla to, s šolo kej?

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala :)
    Ja, bom bom. V sklopu projekta comenius, ja s šolo ja :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Kaj bi dala, da bi bla na tvojem mestu! :) Njihova hiša zgleda res kot da je iz lego kock zgrajena - al pa iz pravljice pobrana. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. ee, tisto prvo ni njihova hiša, je sm ena hiša v tem kraju. naša je mela belo fasado. ampak se strinjam da je čist ko iz pravljice :))

    OdgovoriIzbriši