6. jun. 2010

ŠKOTSKA - 4. dan


4. dan smo se z avtobusom odpelal kr tko kkšno urco pa pol stran od tam kjer smo živel in so nas pelal pogledat eno šolo. Ta šola je na prvi sliki in rečte, k ni čist taka, ko da bo glihkar Harry Potter vn prteku? Ampak pol k notr pridš, je to čist luškana osnovna šolica in ni ne duha ne sluha o nobenmu Harry-ju nikjer. Spet so bli oh in ah vzkliki nad njihovim sistemom in je res čist nek drug svet. Zravn te šole je na hribčku tista palača, kjer smo bli mi z družinico čist prvi dan in sm vam to že omenjala. Mel smo voden ogled po tem gradu s strani njihovih 12-letnih učencev in to je bil najbolši voden ogled v mojem življenju. Res, jst sm skos Nino rukala pa govorila: vaaaaaaau, kok ta dobr razlaga ej! V šoli so nam prpravl tut njamsi njam kosilo in pol dal še darilce. O kok smo bli veseli, smo dobil lovilec sanj, k še nism čist pogruntala al kej lovi al ne.
Pol smo se odpelal v Falkirk, tu je ta vodna zadeva. Je spet nemogoče za razložit če ti ne morm mahat zravn pa po zraku narisat kko deluje, uglavnem gre pa za to, da je nivo vode v dveh kanalih različen in so to rešil tko, da so naredl tole napravo, v katero grejo naenkrat dve ladjice, ena zgorej, ena spodej, pol se pa tole vse skup zavrti in ekola, una ladjica k je bla prej gor je zdej dol in obratno. Men se je dopadlu ker nam je učitlca v sedmem razredu tu kazala pr geografiji in se mi je zdelu super fajn da zdej pa kr jst tam not sedim. Ampak me je navdušenje pol minilu, ker je tko grozno smrdelo vse skup, po samem kanalu in bencinu hkrati, da nismo mogl dihat.
Čist nakonc so ns odpelal pa še v nek dvorec, kjer majo kuhinjo iz 18. stoletja in smo si ogledal to, pa še razstavico pol notr v dvorcu, pol smo mel pa free time na travniku pred dvorcem in je blo res res lepo in smo se slikal in ratal lačni in hvalabogu da je Ninina družina Nini zapakirala packed lunch, ker niso vedl, da ne bomo v šoli in smo se pol vsi trije skup lotil tiste malčke.
Zoe ma ob sredah zvečer girl guides, to je ena skupinca, kjer so punce določene starosti (majo različne starostne skupine, Amy je bla npr. prejšnji dan na Brownies, ista stvar, sam kr so mlajše punčke) in se igrajo igrce, pogovarjajo in družjo. Tist dan je mela ena punca glih tombolo in to zgleda tko da ji plačaš npr. 1 funt in maš 10x za listek potegnt in če je na listku številka, ki se konča na 5 al pa 0, si zadel dobitek. In sm zadela kr 4 stvari in sm bla superfajn ponosna, ker sm tist dan domov odnesla dalč največ dobitkov od vseh.

Aja, p.s.: tam okrog tistga gradu je polno tistih klopc, ki so posvečene določenim ljudem in men je to tkooooo lepo. Čeprov Tina prav, da ji je ful shrljivo in se pol ne bi upala vsest na tako klopco, jst bi pa prec mela eno tako, ko me ne bo več.

3 komentarji:

  1. girl guides so kt neki taborniki pri nas, sm da jih tam delijo na boy scouts pa girl guides :)

    OdgovoriIzbriši
  2. hjuj mančice.kok časa nism bla na temu blogu ampak k pridm pa woah tele tvoje slikce ubijajo še bl! :$

    OdgovoriIzbriši
  3. wau Manca, ful so mi všeč vse tvoje fotke pa res vse :O posebi me tale Škotska privlači, ker si tud sama želim tja :D

    OdgovoriIzbriši