4. jun. 2010

Škotska 3. dan


3. dan smo bli v šoli.
Skelton's family živi 10 minut hoje stran, tko da smo hodil peš. Pouk se jim začne 15 do devetih, nosjo uniforme. Sistem je popolnoma popolnoma drugačn kukr v Sloveniji... Že sam zarad tega ker grejo pr 12ih letih v srednjo šolo in majo tko sam 7 razredov osnove šole. Ti razredi so tko k pr ns razredna stopnja - vse predmete uči en učitelj... V tej šoli majo odprt sistem razredov in sicer to tko zgleda da so razredi med seboj ločeni sam z en meter pa pol visoko škarpico in če se vstaneš vidš v drug razred in tut sliš se vse.... ampak nobeden nobenga čist nč ne mot, kljub temu, da je v razredu 30 učencev (v našem razredu doma nas je 15), ni nobenga vpitja, učitelj sam zaploska, oni ponovijo in je tišina. Ogromno delajo na projektih, večino stvari se naučijo s tem, da delajo seminarske... Urnika nimajo, zjutrej jim učitelj pove kaj bodo tist dan delal. Imajo sm 2 odmora, enga 20-minutnega, ko grejo ven in pojejo vsak svoj čips, druzga pa enournega, ko je čas za kosilo - packed lunch od doma / school dinner - šolsko kosilo. Vsak dan se odločjo kaj bodo jedl - al bodo prnesl od doma, al bodo mel school dinner in se vsako jutro prjavjo in plačajo. Šola traja do pol štirih (nisem čist prepričana), ob petkih pa do pol enih.
Tist dan so nam prpravl kulturni programček, zvečer sm šla pa z očitom gledat trening gimnastike od Zoe in Amy. Aja, pa še na fish&chips so me pelal in je bla riba ogrooooooooooomna, čez cel krožnik in sm pol sam še zajamrala, da so vidl da ne morm več in rekl da ne bo čist nč narobe če pustim.
Zvečer smo z mamico sedele v dnevni sobi, oči je kuhov, Amy in Zoe so se pa za spat štimale. In me vpraša mami: Manca, kdaj maš pa rojstni dan? In khm khm: errrrrrrrrrrrrrrrrrr, včerej sem ga mela.... *angelski nasmešek*. In začne mamica vreščaaaaaaaaat in prteče oči iz kuhne, kaj se je zgodlo, kaj je narobe, in mami vsa nesrečna: Manca je mela včerej rojstni dan, pa nam ni nč povedala, veš kko more bit grozno, da si za rojstni dan tok stran od doma, pr popolnih neznancih, k še ne vejo da maš rojstni daaan! in oči ves razočaran nad mano: heeeeeeeeeej, zakaj nisi povedala, jst bi ti torto speku! In v tistem je prtekla še Zoe, ker sta res fejst vpila, in je mamica še njej razložila, in so mi zapel... in medtem ko so pel je prtekla še Amy in še ona pela, čeprov ni vedla zakaj pojejo... in pol po pesmi vsa zmedena: kaj se pa dogaja, zakaj pa pojemo? in spet vsi v en glas: Manca je mela včeraj rojstni dan pa ni nč povedalaaaaaaaaaaa. In so bli vsi žalostni, ker jim nisem povedala in niso vedl kaj naj nrdijo...
Jst sm se pa sm hitela opravičvat, da nisem hotla tega nardit, da je vse najlepš, da niso nč krivi, da je bil to moj najlepši rojstni dan in da naj ne skrbijo....

2 komentarja:

  1. Dočakala sem objavo, dočakala sem objavo! :)
    ej, slikce so perfektne in vau, kako ti to opisuješ. Super res! Upam, da kmal prideta še četrti in peti dan (mogoče še šesti?) in kr mal žou mi je, da nisi bla še dlje tam, da bi blo še več takih objav:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Js bi tudi učila tako pridne otroke! :)

    OdgovoriIzbriši